Плани Ford у Європі на майбутнє

Компанія оголосила, що до середини 2026 року усі легкові автомобілі Ford у Європі працюватимуть з нульовим рівнем викидів і матимуть повністю електричний або гібридний привод, і що перехід на повністю електричний привод планується до 2030 року. Аналогічно, усі комерційні автомобілі Ford до 2024 року також матимуть нульовий рівень викидів і повністю електричний або гібридний привод; очікується, що до 2030 року дві третини усіх проданих комерційних автомобілів будуть повністю електричними або гібридними.

Компанія повідомила, що у четвертому кварталі 2020 року знову вийшла на прибуткову діяльність у Європі, та оголосила, що до 2025 року інвестує в електрифікацію не менш як 22 мільярди доларів, що майже вдвічі перевищує попередні плани інвестицій компанії у виробництво електромобілів.

«Ми успішно реструктуризували Ford of Europe і у четвертому кварталі 2020 року відновили прибутковість. Зараз, завдяки яскравим новим моделям та технологіям зв’язку світового класу, ми тримаємо курс на повністю електричне майбутнє в Європі», — повідомляє Стюарт Роулі (Stuart Rowley), президент компанії Ford of Europe. «Ми очікуємо зберегти цьогорічну потужну динаміку у Європі й продовжити свій курс на шестивідсоткову маржу операційного прибутку в межах плану Ford щодо переорієнтації глобальної діяльності в галузі автомобілебудування».

Головними досягненнями Ford на шляху до модернізації свого бізнесу в Європі за останні два роки стало збільшення її структурного капіталу на 1 мільярд доларів, вирішення проблем з неефективними ринками, створення спеціалізованої лінійки автомобілів у трьох бізнес-групах, орієнтованих на потреби клієнтів, і укладання партнерств з метою стимулювання зростання та забезпечення рентабельності бізнесу.

Компанія Ford інвестує 1 мільярд доларів у завод в Кельні

Компанія Ford розпочала рух до повністю електричного майбутнього, інвестувавши 1 мільярд доларів у модернізацію свого заводу зі складання автомобілів у Кельні (Німеччина) — одного з найбільших заводів Ford у Європі та домівки компанії Ford of Europe. Ця інвестиція перетворить наявний завод зі складання автомобілів на Центр електрифікації Ford у Кельні для випуску електромобілів — перший завод Ford цього типу в Європі.

Компанія також підтвердила, що завод випустить першу модель легкового автомобіля масового виробництва для європейських клієнтів у 2023 році — це буде перший автомобіль Ford цього типу, виготовлений у Європі. Розглядається можливість випуску й другої моделі електромобіля на заводі.

«Сьогодні ми оголосили про модернізацію нашого заводу у Кельні, який був домівкою нашого бізнесу у Європі протягом 90 років. Це одне з найважливіших оголошень Ford майже за все покоління. Воно підкреслює наш курс на Європу та сучасне майбутнє з електромобілями, який є наріжним каменем нашого зростання», — каже Роулі.  

«Наше рішення перетворити центр виробництва та розробки у Кельні на центр з випуску електромобілів компанії Ford у Європі є важливим сигналом для всього нашого колективу», — каже Мартін Хенніг (Martin Hennig), голова Ради з поточних робіт компанії Ford-Werke GmbH. «Воно дає нашим працівникам довгострокову перспективу, і водночас заохочує їх сприяти створенню цього електричного майбутнього».

Роулі підбиває підсумок: «Ми запропонуємо ексклюзивний модельний ряд електрифікованих автомобілів, доповнений цифровими сервісами та функціями, орієнтованими на потреби клієнтів. Наші клієнти зможуть прийти з нами у повністю електричне майбутнє — і вирушити вже зараз з випуском електромобіля Mustang Mach-E. У поєднанні з нашим бізнесом у сфері комерційних автомобілів, який уже обіймає провідні позиції, це створить основу для сталої прибутковості бізнесу Ford у Європі».